Nieuws

!

OPEN DAG KWEKERIJ 30 maart 2019

!

In 2019 heeft onze kwekerij weer een open dag, Zaterdag 30 maart is onze kwekerij geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Zoals vanouds zult u weer een uitgebreid assortiment, soms heel bijzondere planten vinden. Op beurzen kunnen we slechts een klein gedeelte van ons assortiment laten zien, terwijl we nu in de gelegenheid zijn ons grote scala planten te laten zien en verkopen.

Oncocyclus Irissen.

!

Evenals vorig jaar zullen we van de zomer een lijst uitgeven met Oncocyclus Irissen.Deze bollen worden dan in de rustperiode (augustus/september) verzonden.

Mail ons als U een lijst wilt ontvangen.info@plantworldholland.nl

 

De wonderschone, maar niet zo makkelijke oncocyclus Irissen willen wij ook meer onder de aandacht gaan brengen. Ze komen voor in woestijnachtige streken, waar het alleen af en toe eens regent.

De grootste vijand is dan ook het vochtige klimaat, als ze beschermd worden voor de nattigheid kunnen ze gewoon buiten blijven ook al vriest het hard.  

Biologisch kweken

!

Ik was altijd al bezig met het zo min mogelijk gebruiken van bestrijdingsmiddelen, alleen in geval van plagen, heb nooit ‘preventief’ willen spuiten. Op een gegeven moment waren de bestrijdingsmiddelen alleen nog maar te koop  in grootverpakking,  waar ik als kleine kweker jaren mee zou doen. Een slechte ontwikkeling waar milieu-activisten in de politiek ook eens op zouden moeten letten. Mede daardoor en omdat ik altijd al belangstelling had voor biologisch telen ben ik sinds een aantal jaren overgestapt op biologisch telen. Daarbij gebruik makend van producten van Plant Healt Care(tegenwoordig: Plant Healt Cure) (PHC). Het motto daarbij is: een sterke plant is minder vatbaar voor ziektes.

De eerste jaren moest ik er aan wennen, de groei is anders, het begint later, het heeft meer warmte nodig om te gaan groeien, terwijl dit met kunstmest sneller gaat. Nu ik het onder de knie ga krijgen merk ik dat de planten compacter groeien en veel minder gevoelig zijn voor schimmels en minder aantrekkelijk voor belagers worden omdat het blad minder zacht is.

Ik heb er dan ook vertrouwen in dat het in de toekomst steeds beter zal gaan.

Voor meer informatie verwijs ik naar: www.phc.eu